Skip to main content
46831f94-a7fa-4249-8e0e-87b6dde56e89.png.webp

Televisie-uitzending voor Marokko

Vrijdag 15 September 2023

Op vrijdag maken de omroepen VPRO en BNNVARA een speciale televisie-uitzending ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ‘Samen voor Marokko’ wordt om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1.

De live-uitzending is op initiatief van onze ambassadeur Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa en wordt gepresenteerd door Moussaid en Khalid Kasem. In de uitzending worden verhalen van de slachtoffers verteld en wordt er gesproken over steun aan het getroffen gebied. Het Rode Kruis werkt mee aan deze uitzending en biedt de gelegenheid aan mensen om te doneren via giro 6868.

Moussaid benadrukt het belang van actie: "We moeten iets doen," vertelt de presentator en programmamaker. "Mensen zijn alles kwijt, hun leven, hun thuis. Met deze speciale uitzending laten we onze medemenselijkheid spreken en kunnen we iets doen in plaats van machteloos toekijken. Laten we als gemeenschap in actie komen, zodat mensen hun leven weer op kunnen bouwen."
 
Save the Children heeft geen programma’s in Marokko, wij raden iedereen die de Marokkaanse gemeenschap wil steunen aan te doneren op Giro 6868 van Het Rode Kruis.