Skip to main content
b22575a0-82ee-4d36-9916-3e9189ed1506.png.webp

Van Deventer tot Den Haag: heel Nederland in actie voor Giro555

Vrijdag 10 Februari 2023

Heel Nederland leeft mee met de mensen in Turkije en Syrië. Veel mensen hebben familie wonen in de getroffen gebieden en zijn daarom erg bezorgd.

Overal in het land worden inzamelingsacties opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor alle slachtoffers. Alleen al via het platform www.inactievoorgiro555.nl zijn binnen een paar dagen al bijna 1600 acties aangemeld.

Eén van de mensen die in actie komt, is Dimitri de Bruyn uit Deventer. Zijn bedrijf, een autowasstraat, is sponsor van voetbalclub Turkse Kracht. Eerder deze week kreeg hij het trieste nieuws dat één van de spelers van de club is omgekomen bij de aardbeving. “Toen kwam het opeens heel dichtbij”, vertelt Dimitri. “Daarom willen we nu zoveel mogelijk geld inzamelen.”

Op de campus van de Haagse Hogeschool is een grote groep studenten aan het koken en bakken geslagen. De lekkernijen die zij maken, verkopen ze aan studenten en medewerkers van de school. Sümeyye Güler is één van de initiatiefnemers. Ze is zelf van Turkse komaf. “Dat maakt de situatie nog persoonlijker voor mij”, vertelt ze. “Het doet ons allen enorm veel pijn en daarom proberen we vanuit Nederland iets te betekenen voor de slachtoffers daar. Samen staan we sterk!”

Volg ons en blijf op de hoogte
Veel grote bedrijven volgen het goede voorbeeld van alle betrokken Nederlanders. Ook zij zamelen met eigen acties geld in voor de slachtoffers van de ramp. Om meer acties onder de aandacht te brengen, rijdt de befaamde gele Giro555-bus door het land. Eerste stop: de Jaarbeurs in Utrecht. Daar wordt de actie van de Syrische familie Alaloush uitgelicht. Volg Giro555 op social media (@giro555) en blijf op de hoogte.