Skip to main content
e5c9a2e4-0f4b-4001-9ed9-576c08142714.jpg.webp

Van afvalstort tot groene speelplek

Dinsdag 30 Augustus 2022

Dit kleurrijke, groene plein ligt in een sloppenwijk van Kolkata, India. De wijk kent geen gecentraliseerde afvalinzameling en door de overbelaste, smalle wegen is het gebied onbereikbaar voor gemeentepersoneel.

Er zijn daarnaast geen speeltuinen, waardoor kinderen op de weg moeten spelen. Dat moest anders vonden wij. En daarom werd het plein – dat erg onveilig was en gebruikt werd voor het storten van afval – omgetoverd tot een groene oase voor de kinderen in de buurt.
 
In samenwerking met gemeenschapsgroepen, lokale afdelingen en autoriteiten hebben we de benodigde vergunningen verkregen en konden we starten met de bouw om het gebied te transformeren. De grond werd eerst gesaneerd en daarna konden de bouwwerkzaamheden beginnen. Hierbij is er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Buurtbewoners hebben we bewust gemaakt van de gevolgen van het storten van afval en het belang van een groene, kindvriendelijke plek.
 
Met, zoals deze voor- en na foto’s laten zien, een prachtig resultaat. Een wereld van verschil voor de kinderen in de wijk.

afvalstort-speelplek-voor-na.png%3Fext%3D.png.webp