Skip to main content
01de06f6-3ec9-4c92-b831-7b9eb30da5ea.jpg.webp

Verkiezingen: vergeet de kinderen niet op 17 maart

Dinsdag 2 Maart 2021

We roepen heel Nederland op om in het stemhokje, de rechten van kinderen niet te vergeten. Kies daarom op een partij die staat voor de belangen en rechten van kinderen.

Kinderen zijn de toekomst. Alleen mogen ze daar zelf nog niet over beslissen. Daarom voeren we bij Save the Children dit jaar campagne voor het belang van kinderrechten. Of je dit jaar per post stemt of gewoon naar het stemhokje gaat, wij roepen iedereen op om het belang van kinderen mee te nemen in je overweging op welke partij je stemt. Zodat ook de stem van kinderen straks vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer.
 
Kinderrechten: meer dan je denkt
Denk je aan kinderrechten dan denk je al snel aan zaken als goed onderwijs en het klimaat. Maar kinderrechten zitten verborgen in veel meer thema’s. Armoede bijvoorbeeld. Kinderen die opgroeien in een gezin met arme ouders, krijgen minder goed te eten en lopen later grotere kans om schulden te krijgen. Ook is het voor ouders met weinig geld moeilijker om hun kinderen naar een sportclub te sturen.
 
Een veel gehoorde klacht van jongeren het afgelopen jaar is dat ze zich niet gehoord voelen in de besluiten die direct invloed hebben op hun leven. Daarom is het belangrijk om te weten wat partijen in hun programma hebben staan over jongerenparticipatie. En hoe we omgaan met kinderen van asielzoekers, dat bepalen we 17 maart zelf in het stemhokje.

Bepaal je keuze met de kieswijzer
Om je te helpen een keuze te maken, hebben we voor je op een rij gezet wat de 9 grote partijen in hun verkiezingsprogramma hebben staan over 8 thema’s die belangrijk zijn voor kinderen. In onze handige kieswijzer zie je wat de partijen van plan zijn op het gebied van armoede, participatie, onderwijs, klimaat, ontwikkelingssamenwerking, noodhulp, IMVO en asiel & migratie. Zo kun je de stem van kinderen meenemen in jouw keuze.