Skip to main content
837246a0-efda-4e1a-837f-c176d1df4f4d.jpg

World Youth Skills Day

Vrijdag 15 Juli 2022

Vandaag is het ‘World Youth Skills Day.’ Binnen Save the Children hebben we wereldwijd programma’s om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en ontplooien, zodat ze vaardigheden leren, waar ze hun hele leven profijt van hebben.       

Onder de vleugels van de WNCB (Work, No Childs Business) alliantie werken we onder andere in hoofdstad Delhi met kinderen die, door de economische situatie van hun gezin, vaak al jong school moeten verlaten om te werken. Ze maken bijvoorbeeld lange dagen in de kledingindustrie of in de huishouding. 
 
Het programma
Onze mobiele teams sporen deze kinderen op en proberen ze bij het programma te krijgen om ze scholing te geven. Als de kinderen wat ouder zijn leren we ze beroepsvaardigheden. Daarna helpen we hen om een baan met een goed salaris te krijgen. 
Ook geven we cursussen aan mensen om een eigen onderneming te starten. Voornamelijk jonge vrouwen willen graag financieel onafhankelijk zijn en daarom hebben we trainingen die hen het proces van ondernemerschap uitleggen.  

Bushra_1

Bushra 
De negentienjarige Bushra kwam bij ons terecht omdat haar vader door de coronacrisis zijn baan was kwijtgeraakt. Het gezin had het zwaar en Bushra moest financieel bijdragen. Door ons programma leerde ze vaardigheden die haar klaarstoomde voor werk in de detailhandel. Ze solliciteerde bij FabIndia, een grote Indiase winkelketen dat kwalitatief hoogwaardige kleding, meubels, stoffen en accessoires verkoopt. Bushra werd aangenomen en heeft, naast een volwaardig salaris, veel plezier in haar werk.

Salman-website

Salman ging op zijn twaalfde al van school. Het gezin moest met weinig middelen rondkomen. Twee jaar geleden stierf zijn vader en viel dat inkomen weg. Salmans oudste broer werd ziek en heeft dure medicatie nodig. Als tweede zoon rust alle verantwoordelijkheid op zijn schouders. Hij is nu negentien jaar en heeft bij ons de LS4S-training (Life skill for success) gevolgd. Daar leerde hij vaardigheden als timemanagment, communicatie en onderhandelen. Na de training ging hij op gesprek bij Addrupee, een distributeur van leningen. Hij werd geselecteerd als ‘Junior Acquistion Officer.’ Hij is nu ontzettend blij met zijn baan!   
 
Wij geloven in de kracht van kinderen en jongvolwassenen en helpen hen graag bij het ontwikkelen van hun vaardigheden. Save the Children werkt binnen de WNCB alliantie samen met de Stop Kinderarbeid Coalitie (gecoördineerd door Hivos) en Unicef. De alliantie wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.