Skip to main content
zwart-rouw.jpg

Zuid-Soedan: Medewerker Save the Children op brute wijze vermoord

Vrijdag 25 Juni 2021

Save the Children is geschokt en verdrietig om de moord op een schoolbewaker in de avond van zondag 20 juni in Oost-Equatoria in Zuid-Soedan.

De bewaker was op slag dood nadat een onbekend aantal schutters het vuur op hem opende toen hij het schoolterrein na schooltijd bewaakte. De onbekende schutters gingen er met verschillende eigendommen van de school vandoor waaronder lesmateriaal. De bewaker is de derde medewerker van Save the Children die dit jaar vermoord is. Er waren op het tijdstip van de aanval geen kinderen aanwezig op school.

Samen met partnerorganisaties ondersteunt Save the Children momenteel 382 scholen en learning spaces in heel Zuid-Soedan en biedt daarmee onderwijs aan 95.000 kinderen.

Rama Hansraj, landendirecteur van Save the Children in Zuid-Soedan: ‘We rouwen om het verlies van een collega die vermoord is tijdens zijn werk en veroordelen dit zinloze geweld. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s. Humanitair personeel zet  hun leven op het spel voor kinderen en families in Zuid-Soedan, dat blijkt maar weer uit deze moord. Save the Children veroordeelt het doden van humanitair personeel en wil dat de verantwoordelijken voor de rechter komen.”

“We roepen de overheid van Zuid-Soedan op alle nodige stappen te nemen die noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat de veiligheid van humanitair personeel te waarborgen en dat scholen een veilige plek zijn.”