Skip to main content
CH1723119-Guddi-s-family-living-in-a-makeshift-tent-provided-by-Save-the-Children-Sindh.JPG

Hulp van Save the Children na overstromingen in Pakistan in volle gang

Maandag 19 September 2022

Save the Children is de eerste internationale NGO die toestemming heeft gekregen om hulp te verlenen in Pakistan, waardoor we snel actie konden ondernemen. Tot nu bereikten we ruim 31.000 mensen, waaronder meer dan 15.000 kinderen. 

Save the Children doet er alles aan om kinderen te helpen die zijn getroffen door de overstromingen. We leveren voedselpakketten, tenten en keukenartikelen. Ook hebben we schuilplaatsen gemaakt waar kinderen toch tijdelijk onderwijs kunnen krijgen. Voor spoedeisende hulp en andere gezondheidszorg, waaronder psychosociale hulp en kinderbescherming kunnen kinderen en hun ouders terecht bij Save the Children.
 

Raamdin-familie

Er zijn in totaal 564.831 huizen verwoest. Ook het huis van Raamdin en zijn familie in Sindh, een provincie in Pakistan. Ze hebben nu onderdak in een tent, die hun is aangeboden door Save the Children. 

33 miljoen mensen - waaronder 16 miljoen kinderen – zijn zwaar waren getroffen door de overstromingen. Ze hebben allemaal hulp nodig. De medewerkers en vrijwilligers van Save the Children werken keihard om overal de nodige hulpverlening te bieden. 

Directeur van Save the Children in Pakistan
Doordat wij de eerste internationale NGO zijn die toestemming heeft gekregen om hulp te bieden in Pakistan, kunnen wij onze aanwezigheid opschalen. Khuram Gondal, directeur van Save the Children in Pakistan, vertelt dat medewerkers nu bezig zijn met het uitdelen van goederen, zodat gezinnen van tenten, voedsel en medicijnen worden voorzien. "Daar kunnen we alle steun goed bij gebruiken."