Skip to main content
97e2dcf7-2c6f-4188-92ea-0ed70979ffe8.jpeg.webp

Kunstproject voor Save the Children

Woensdag 11 Mei 2022
Op zondag 10 oktober werden er 1000 Phing-Things neergezet in het Oosterpark. 1000 kleine witte beeldjes die de hele dag klaar stonden om te worden bewonderd én te worden weggegeven. 
 
Alle Phing-Things lijken dan wel identiek, maar speciaal voor dit kunstproject stond er achterop elk beeldje een andere mooie wens. Elke bezoeker mocht een beeldje uitkiezen dat hem of haar aansprak en meenemen. Elke nieuwe eigenaar nam dus een uniek kunstwerk en een mooie wens mee naar huis. Op deze manier deden de Phing-Things datgene waarvoor ze gemaakt zijn: Spreading Happiness!
 
Gert-jan Vlaming: “Het was een heel groot succes, zoveel blije mensen en ontroerende gesprekken. We hebben €348 voor Save the Children kunnen ophalen. Het geeft zo’n goed gevoel als je aan alle kanten mensen kunt helpen en blij maken.”

Op 26 juni is het volgende Phing-Thing evenement in Amersfoort. Ook deze keer halen ze geld op voor Save the Children. 
 
Gert-jan Vlaming is het creatieve brein achter de Phing-Thing. De blije reacties van de mensen bij het zien van de beeldjes, waren voor hem onbetaalbaar. Al begint de boodschap van blijdschap al bij de wijze waarop de kunstwerkjes gemaakt worden: duurzaam en eerlijk. Meer informatie over het project kun je vinden op de website: www.phing-thing.nl

Wil je jouw eigen Phing-Thing of er een cadeau doen aan iemand? Bestel ze hier.
 
WhatsApp-Image-2021-10-11-at-18-32-41-2