Skip to main content
Key-visual-campagne-beeld-jade-en-rens-met-Stemwijzer-optimized

Sta op voor kinderen op 22 november

Vrijdag 3 November 2023

Vandaag starten wij met een verkiezingscampagne met als doel mensen op te roepen om te stemmen op een partij die opkomt voor een duurzame en rechtvaardige toekomst.  

Kinderen mogen niet zelf stemmen, maar jouw keuze in het stemhokje heeft enorm veel invloed op hun toekomst. Door extreme weersomstandigheden lopen veel kinderen in de wereld gevaar. Kinderen van ouders met geldgebrek beginnen hun leven vaak al met een achterstand. Kinderen in opvanglocaties moeten vaak verhuizen waardoor ze zich nergens thuis en veilig voelen. Jouw keuze maakt het verschil voor deze kinderen. Sta daarom op voor kinderen op 22 november. 

Keuringsdienst van Praatjes 
Onze jeugdreporters Jade en Rens gingen met verschillende politici in gesprek over de onderwerpen armoede, klimaat en asiel en migratie.  

Benieuwd naar de video's? Bekijk ze hier

Stemwijzer 
Als 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie waken wij over de rechten van kinderen en treden we op zodra deze rechten worden geschonden. In een stemwijzer hebben we 13 prominente politieke partijen op een rij gezet en onderzocht wat ze in hun partijprogramma's hebben opgenomen om kinderrechten te waarborgen. De partijen krijgen een score op basis van onze analyse van partijstandpunten over kinderrechten. 

Bekijk de stemwijzer