Skip to main content
Actie op de Dam

Actie op de Dam om aandacht te vragen voor de impact van vluchten

Dinsdag 26 Maart 2024

Wereldwijd maken kinderen crises mee. Er zijn ruim 43 miljoen kinderen op de vlucht voor (natuur)geweld. Daarom voerden wij actie op de Dam om mensen bewust te maken van de impact van vluchten op het leven van kinderen en gezinnen.

Vandaag is het precies 9 jaar geleden dat het conflict in Jemen begon. 14% van de bevolking is ontheemd en bijna 10 miljoen kinderen hebben dringend humanitaire hulp nodig. Aanhoudend geweld in plekken zoals Jemen, Gaza en Oekraïne en natuurrampen in landen als Syrië en Zuid-Soedan zorgen ervoor dat kinderen gedwongen zijn om te vluchten. Ze verliezen alles; hun huis, hun school, hun speelgoed. 

Om aandacht te vragen voor de dramatische gevolgen voor kinderen en gezinnen stonden we met 10 symbolische rode koffers op de Dam in Amsterdam.  Met in elke koffer een item wat een kind op de vlucht slechts mee kon nemen.   

In een noodsituatie heb je alleen veel meer nodig dan wat er in je koffer past. Save the Children geeft kinderen wat ze niet in konden pakken; veiligheid, medische zorg, onderwijs en mentale hulp. Wij geven noodhulp aan kinderen en hun families in meer dan 110 landen.