Skip to main content
Anne bij de kliniek

Anne werkt als verloskundige in een vluchtelingenkamp

Dinsdag 14 Mei 2024

Over de hele wereld hebben wij werknemers met bijzondere verhalen. Zo ook Anne, een verloskundige in een vluchtelingenkamp in Rwanda. Anne besloot dat dit haar baan zou worden nadat allebei haar tantes overleden aan de complicaties van een bevalling. 

Anne haalde haar diploma en begon te werken in het stadsziekenhuis. Daar ontving ze vaak patiënten die door Mahama, het ziekenhuis in het vluchtelingenkamp, waren doorverwezen. Zij hadden regelmatig ernstige complicaties die waren verergerd door de lange, vreselijke reis naar het ziekenhuis. 

Save the Children
Het werd haar droom om in het vluchtelingenkamp te werken. Nadat Save the Children ervoor had gezorgd dat er nu ook keizersneden en bloedtransfusies mogelijk waren in het ziekenhuis, werd Anne aangenomen. Ze kon niet wachten om deel te worden van het team. 

Anne is grappig en daarom populair bij de patiënten en het personeel. Iedereen houdt van haar en dat gevoel is wederzijds: “Ik zou nooit geen verloskundige kunnen zijn, want ik hou van moeders en het maakt mij blij om voor ze te zorgen.” 

Verloskundige Anne

Werken in de kliniek is niet altijd makkelijk. Je maakt lange dagen, waardoor Anne veel weg is van haar gezin. Toch houdt ze van haar werk en haar familie snapt waarom dit zo belangrijk is voor haar. “Als ik laat thuiskom heeft mijn man het eten voor mij klaar staan. Hij is trots op het werk dat ik doe.”