Skip to main content
Sportcarrousel

De kracht van sport voor gevluchte jongeren

Vrijdag 5 April 2024

Vandaag is het de Internationale Sportdag! Sporten is voor veel jongeren belangrijk om zich verbonden te voelen met leeftijdsgenoten en stress en spanning los te laten. Daarom biedt Save the Children samen met partners in Assen en Helmond voor gevluchte jongeren de Sportcarrousel aan.

Wij organiseren sinds 2016 sport- en spelprogramma’s in opvanglocaties over het hele land. Dit doen wij voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de 14 en 18 jaar uit die groep ook de wens hebben om mee te doen met teams buiten de opvang. Door sport voelen jongeren zich meer verbonden met hun leeftijdsgenoten. Ook geeft het ze de mogelijkheid om stress en spanning los te laten. Jongeren willen zich bovendien graag verbinden aan de maatschappij en hebben behoefte aan activiteiten buiten het asielzoekerscentrum. Daarom hebben wij de sportcarrousel opgericht.

Sport

Sportcarrousel
Jongeren tussen de 14 en 18 jaar krijgen hier de kans om diverse sporten en sportclubs te ontdekken buiten het asielzoekerscentrum. Samen sporten, ontspannen en elkaar leren kennen staat centraal.

Ons programma helpt jongeren in hun zelfontwikkeling, integratie en verbinding met de maatschappij. Ook krijgen zij de ruimte om stress en spanning los te laten. Voor sportaanbieders wordt de drempel verlaagt om deze jongeren te bereiken en te betrekken. Ook leren gevluchte jongeren leeftijdsgenoten kennen in de gemeente van het asielzoekerscentrum. Hierdoor ontstaan waardevolle verbindingen tussen lokale sportaanbieders en jongeren.