Skip to main content
ch1926932

Deelnemers Nationale Postcode Loterij: bedankt!

Woensdag 14 Februari 2024

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontvangt Save the Children dit jaar € 1.700.000! Met dit bedrag helpen wij kinderen in vergeten crises. 

Save the Children ontvangt naast de vaste bijdrage van €900.000 ook nog een extra bijdrage van €800.000. 

Met het bedrag helpt Save the Children kinderen in vergeten crises. Denk aan crises in landen als Jemen, Afghanistan, Soedan, Myanmar, Democratische Republiek Congo. Een op de vijf kinderen wereldwijd is op de vlucht voor conflict. Op talloze plaatsen waar nu een crisis heerst, worden regelmatig ernstige schendingen tegen kinderen en schendingen van het internationaal humanitair recht gerapporteerd.

Save the Children geeft noodhulp aan kinderen en hun families in crises. Dat doen we in meer dan 110 landen. Wij geven datgene aan kinderen die ze niet in kunnen pakken als ze een conflict- of rampgebied moeten ontvluchten. Denk aan zaken als veiligheid, medische zorg, kindbescherming, mentale hulp en onderwijs. Allemaal dingen die niet in een koffer passen. 

Soedan
Eén van de landen waar we werken is Soedan. Na maanden van conflict in Soedan staat de gezondheidssector op instorten. Gezondheidswerkers, voorraden en faciliteiten zijn doelwit van gewelddadigheden. Belangrijke medische zorg voor kinderen, zoals kraamzorg en vaccinaties, staat hierdoor onder druk. Save the Children zorgt hier onder andere voor mobiele gezondheidsklinieken. In deze klinieken behandelen we zwangere vrouwen en kinderen, bijvoorbeeld voor ondervoeding.