Skip to main content
George in Zuid-Soedan

Een dag in het leven van onze collega George in Zuid-Soedan

Maandag 8 April 2024

In Zuid-Soedan kampt de bevolking met overstromingen. Wij helpen gezinnen met ‘flood committees’ op te richten waarbij mensen uit de gemeenschap worden getraind in handelen als er een overstroming is. Onze collega George bezoekt zo’n dorp en laat zien hoe een dag in zijn leven eruitziet. 

De overstromingen verwoesten de oogst, waardoor ouders hun kinderen niet te eten kunnen geven. Naast de ‘flood committees,’ helpen we mensen ook door voorlichting te geven over hoe ze zich kunnen voorbereiden op overstromingen en delen we cash geld uit aan de zwaksten in de gemeenschap om zich te kunnen voorbereiden op de regentijd. 

George 
Hulpverlener George werkt specifiek met deze doelgroep. Hij bezoekt moeilijk bereikbare dorpen om hun voorlichting te geven en ‘flood committees’ op te richten. Dit gaat niet altijd makkelijk. Soms moet hij drie uur heen en drie uur terug ploeteren door de modder om een dorp te bereiken. 

George doet er alles aan om de juiste hulp te bieden aan kinderen en hun gezinnen. “Wanneer ik een kind zie lijden, een kind dat geen onderwijs krijgt, voel ik me gebroken. En dat dient als een soort brandstof om te doen wat ik doe. Voor kinderen doen we alles.”