Skip to main content
Caspar Claasen

Fotografen verkopen hun foto’s voor Save the Children

Dinsdag 13 Februari 2024

Het initiatief ‘Fotografie voor Goed’ zamelt met een collectie foto’s van bekende fotografen, zoals Vincent Mentzel en Loes Haverkort, en opkomende talenten geld in voor Save the Children. Oprichter Caspar Claasen: “De cijfers over ontheemde kinderen, kinderen op de vlucht, kinderen die geen toegang hebben tot zorg, onderwijs, voedsel... De keuze voor Save the Children was dit jaar snel gemaakt.”  

Caspar begon in 2022 met de actie ‘Fotografie voor Oekraïne’. Dat was toen zo’n groot succes dat hij ervoor heeft gekozen om de naam te veranderen naar ‘Fotografie voor Goed’. Hierdoor kan hij een actie starten als de actualiteit daarom vraagt.   

Vluchten 
“De reden om in 2024 een actie voor Save the Children te beginnen heeft, zoals vaker, te maken met het wereldnieuws,” vertelt Caspar. “Hoewel de actie niet specifiek inzamelt voor Gaza, speelden de beelden daarvan zeker een rol.”  

Het geld wordt ingezameld voor alle kinderen die ontheemd of gevlucht zijn. “Met deze actie hopen we een deel van deze kinderen te kunnen steunen, waar dan ook ter wereld.”  

Hoe werkt het 
Alle fotoprints kosten€125,- incl. verzendkosten binnen Nederlanden zijn30 cm aan de lange zijde, zonder witrand. Alle fotoprints worden door Fotolab Kiekie giclée geprint op Hahnemühle FineArt Pearl papier en worden ongesigneerd, zonder certificaat, verzonden. Alle fotoprints zijn beschikbaar in onbeperkte oplage, zolang de actie loopt. Na 31 maart 2024 sluit de webshop en zijn de fotoprints niet meer verkrijgbaar. 

Foto: Caspar Claasen