Skip to main content
KLIMAATCRISIS-IS-KINDERCRISIS

Laat je stem horen voor een duurzame toekomst!

Vrijdag 10 November 2023

Zondag 12 november lopen wij mee met de klimaatmars. Loop je ook mee? De klimaatcrisis vindt nú plaats en heeft een verwoestende impact op het leven van kinderen over de hele wereld.  

Overal ter wereld zijn kinderen de dupe van extreme weersomstandigheden: oogsten worden verwoest, waardoor ze niet te eten hebben, ze kunnen niet naar school en soms zijn dorpen volledig afgesloten van de buitenwereld door overstromingen. Dat laatste gebeurt nu regelmatig in Zuid-Soedan.  
  
Zuid-Soedan 
Daar hebben gezinnen te maken met heftige overstromingen. Het water verwoest de oogst, waardoor ouders hun kinderen niet te eten kunnen geven. Save the Children helpt gezinnen met diverse programma’s, zoals het oprichten van ‘flood committees,’ waarbij mensen uit de gemeenschap worden getraind in handelen als er een overstroming is. Ook leren we mensen hoe ze zich kunnen voorbereiden op overstromingen en delen we cash geld uit aan de zwaksten in de gemeenschap om zich te kunnen voorbereiden op de regentijd.

Wij roepen mensen op om op 12 november met ons mee te lopen met de klimaatmars en 22 november te stemmen voor een duurzame toekomst. Een toekomst waarin geen enkel kind meer het slachtoffer wordt van klimaatrampen.   
 
Stemwijzer
Ben je benieuwd welke partijen opstaan voor een duurzame toekomst voor kinderen over de hele wereld? Bekijk onze stemwijzer. 

We hebben 14 prominente politieke partijen op een rij gezet en onderzocht wat ze in hun partijprogramma's hebben opgenomen om kinderrechten te waarborgen. De partijen krijgen een score op basis van onze analyse van partijstandpunten over kinderrechten. 
 
Laat je stem horen voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. De toekomst van onze kinderen.