Skip to main content
Naya GRF

Liveblog: onze jongerenambassadeur spreekt op de Global Refugee Forum

Donderdag 14 December 2023

Onze jongerenambassadeur Naya is zelf als kind uit Syrië naar Nederland gevlucht. Nu mag ze spreken op de Global Refugee Forum. Het is 'werelds grootste internationale bijeenkomst over vluchtelingen. Landen doen dan toezeggingen over hun vluchtelingenbeleid. Naya houdt in een liveblog bij hoe het gaat.

Dag 3 - 14 december

Ik mocht vandaag bij de openingssessie the Save the Children pledge presenteren. Van tevoren had ik mij voorgesteld aan de High Commissioner van UNHCR en hij vond het heel knap dat ik  als een van de weinige kinderen aanwezig ben en dit mocht presenteren. Het ging heel goed, iedereen was heel erg enthousiast. Ik hoop dat het mensen meer zal aanmoedigen om te doen aan jongerenparticipatie.  

Dag 2 - 13 december

Deze dag was echt veel mooier dan ik had gedacht. Ik heb veel bijzondere mensen ontmoet, zoals de High Commisioner van UNHCR en de koning van Jordanië. Er waren heel veel landen die beloftes hebben gedaan. Ik hoop dat die allemaal worden nagekomen. 

Ik heb verteld dat Save the Children consultaties heeft met meer dan 300 kinderen wereldwijd. Deze kinderen hebben dezelfde behoeftes als ik: bescherming, mentale veiligheid en fysieke veiligheid. Ik merkte dat dat indruk maakte. 

Dag 1 - 12 december

Vandaag was de eerste dag aan het werk.

De dag begon met vergaderingen met de andere 3 kinderen die aanwezig zijn op de GRF. Ik heb mij vooral voorbereid en leuke mensen ontmoet. Daarna was heel leuk de Youth Leadership in Action waar ik iets mocht zeggen. Ik vertelde over het belang van jongensparticipatie en de pledge van Save the Children over dit onderwerp. Ik merkte dat dit indruk maakte op mensen en ik heb veel positief commentaar gekregen :)