Skip to main content
Rafah

Medewerker van Save the Children gewond door bombardement in Rafah

Maandag 12 Februari 2024

Vannacht is zwaar gevochten in Rafah in Gaza, nabij de Egyptische grens. Een gebouw van hulporganisatie Save the Children is beschadigd geraakt toen een moskee op 100 meter afstand gebombardeerd werd. In het gebouw bevinden zich internationale en nationale medewerkers met hun kinderen. 

De locatie en de beschermde status zijn bij de strijdende partijen bekend. Een medewerker van Save the Children raakte bij de aanval gewond. 

Terugtrekken
Save the Children overweegt zich in het uiterste geval uit het gebied terug te trekken als er geen onmiddellijk staakt-het-vuren komt met veiligheidsgaranties voor hulpverleners. Save the Children is één van de grootste hulporganisaties ter wereld en heeft momenteel 128 medewerkers in Gaza. Velen staan klaar om humanitaire hulp aan Gaza te verlenen zodra er een staakt-het-vuren is. 

Premier Rutte is vandaag in Israël voor gesprekken met premier Netanyahu. Save the Children roept premier Rutte met klem op om zich hard te maken voor een onmiddellijk en definitief staakt-het-vuren. Burgers en hulpverleners in Gaza moeten volgens het internationaal recht beschermd worden.