Skip to main content
logo

Medewerker van Save the Children omgekomen bij Israëlische luchtaanval

Woensdag 13 December 2023

Met pijn in het hart moeten we bevestigen dat een medewerker van Save the Children, Sameh Ewaida, en zijn familie zijn vermoord bij een Israëlische luchtaanval in Gaza.

Sameh werkte sinds 2019 bij Save the Children. Hij was de trotse vader van vier kinderen: Mohammad (12), Heba (11), Zeina (3) en Zein (2). Zijn vrouw Fatima en zijn kinderen, en vele andere familieleden, zijn ook omgekomen bij de luchtaanval. 

“Sameh was een geliefde collega van het team in Gaza. Die allemaal onvermoeibaar werken en hebben gewerkt om kinderen in de meest uitdagende en gevaarlijke omstandigheden te ondersteunen. Een hulpverlener die beschermd had moeten worden, net als zijn vrouw en kinderen, allen burgers,” vertelt Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland. 

Wij veroordelen de voortdurende bombardementen op Gaza door Israëlische strijdkrachten, die onnoemelijk lijden veroorzaken onder de bevolking in Gaza. Dit conflict is het dodelijkste ooit geweest wat betreft de moord op VN- en humanitaire medewerkers. Het is een smet op ons collectieve geweten dat ze zijn vermoord, terwijl ze probeerden anderen te helpen dit verschrikkelijke conflict te overleven.

Onze gedachten zijn bij ons Gaza-team en de nabestaanden, die hen enorm zullen missen. 

Dit kan niet. Dit mag niet. 

Wij herhalen met klem onze oproep tot een blijvend staakt-het-vuren.