Skip to main content
aa5d0232-9a2f-42f5-a623-88a6e125b861.png.webp

‘Monstermoesson’ Pakistan eist kinderlevens

Woensdag 31 Augustus 2022

De ergste overstromingen in Pakistan in decennia hebben tot nu toe meer dan 1.000 levens geëist, waaronder bijna 350 kinderen.

Overstromingen door moessonregens hebben honderdduizenden huizen onder water gezet en volledige steden en dorpen weggespoeld. Een derde van het land staat onder water na meer dan twee maanden extreme regenval en overstromingen. De Pakistaanse overheid spreekt van een “monstermoesson”. Verwacht wordt dat de situatie de komende dagen en weken zal verslechteren naarmate de zware regenval aanhoudt. 

Khuram Gondal, landendirecteur van Save the Children in Pakistan vertelt: 

“Hele dorpen zijn overspoeld door water. We zien complete verwoesting. Het is duidelijk dat dit een enorme humanitaire én klimaat catastrofe is. Kinderen worden het zwaarst getroffen. Hulpdiensten zijn ter plaatse, maar ze worden overweldigd door de omvang en de nood. Save the Children roept de internationale gemeenschap op om dringende, aanvullende humanitaire hulp te bieden.” 

CH1718164-Flood-Damage-in-Khyber-Pakhtunkhwa-Province-Pakistan.jpg%3Fext%3D.jpg.webp

Save the Children in Pakistan  
 

Save the Children is al werkzaam in één van de zwaarst getroffen provincies: Balochistan. We bieden hier voedsel, medische zorg, onderdak, schoon water en sanitaire voorzieningen aan kinderen en hun families. Op dit moment werken teams in andere zwaar getroffen gebieden aan het in kaart brengen van de humanitaire behoeften van kinderen.  

Eerder bereikte Save the Children in 2022 al 11.094 mensen, waaronder 5.752 kinderen, met noodhulp in reactie op overstromingen. We werken hierbij nauw samen met nationale en provinciale rampenbestrijdingsautoriteiten. De situatie gaat van kwaad tot erger en er is dringend meer steun nodig.