Skip to main content
250.000 euro voor Save the Children

Rockband KANE haalt €250.000,- op voor Save the Children

Zaterdag 15 Juni 2024

Met vijf concerten in Ziggo Dome maakte KANE begin juni een sterke comeback. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van de band kwam op en rond de optredens tot uiting. De band overhandigde na de vijf Ziggo Dome concerten een cheque van €250.000 euro aan onze directeur Pim Kraan. 

In december bracht de band het nummer War Ends Today uit. Alle opbrengsten van het lied werden gedoneerd aan Save the Children. Het nummer is een oproep tot een permanent staakt-het-vuren in Gaza en een oproep tot vrede voor alle kinderen, overal. Naast de opbrengsten van de single doneerde KANE ook de volledige opbrengst van de bioscooptickets en de verkoop van speciale merchandising.

Ons werk
Pim Kraan is geraakt door deze actie: “Dinand en Dennis laten hun hart spreken, hun steun aan kinderen in oorlog heeft ons als organisatie gesterkt, maar heeft mij ook persoonlijk geroerd. Wij kunnen het geld van deze acties heel goed inzetten, want nog steeds zijn er zo’n 37 collega’s van mij dag en nacht aan het werk in Gaza.”

In het vluchtelingenkamp Al Mawasi behandelen verpleegkundigen en dokters gespecialiseerd in kindergeneeskunde gewonde kinderen. Via onze partnerorganisaties hebben we de afgelopen maanden water, voedsel en medicijnen verspreid en zijn er kindvriendelijke ruimtes ingericht voor de verlening van psychologische hulp. “Het is niet genoeg, maar we doen wat mogelijk is,” legt Pim Kraan uit. “Werken terwijl de bommen ieder moment bij jou in de directe omgeving in kunnen slaan, vraagt gewoon veel te veel van onze medewerkers. Alleen als er een permanent staakt-het-vuren komt en de grenzen opengaan voor hulpverleners kunnen wij op grote schaal hulp verlenen.”