Skip to main content

Global Girlhood Report 2022: Girls on the Frontline


Publicatiedatum: 2022
Soort Bestand: PDF
Taal: Engels
Uitgever: Save the Children International, Save the Children US
Auteur(s): Heimsoth, Emily & Szabo, Gabrielle.

10 jaar geleden werd besloten dat er één dag in het jaar gewijd zou worden de prestaties en rechten van meisjes over de hele wereld. Dit werd de internationale dag van het meisje, die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd. In 2022 was het de tiende keer.

Kindhuwelijken
De eerste internationale dag van het meisje stond in het teken van kindhuwelijken. Ondanks beloftes van wereldleiders, lijkt het erop dat het niet gaat lukken om kindhuwelijken uit te bannen voor 2030.

In dit rapport lees je welke vooruitgang er wel en niet is geboekt op dit gebied. In 2021 schatte UNICEF dat zonder dringende maatregelen de COVID-19-crisis tegen 2030 nog eens 10 miljoen kindhuwelijken zou veroorzaken, de eerste toename van kindhuwelijken in meer dan 20 jaar. Dat aantal zou zelfs nog hoger kunnen zijn, aangezien de aanhoudende gevolgen van COVID-19 samengaan met de klimaatcrisis, het toenemende conflict en de stijgende kosten van levensonderhoud

Dit rapport biedt een gegevensanalyse over het kwantitatieve effect van conflict op kindhuwelijken. Evenals een onderzoek op basis van 600 interviews met jonge vrouwen en meisjes die als kind getrouwd zijn.