Skip to main content
rsg1

RSG Enkhuizen haalt €26.500 op voor Save the Children

Op 15 april start om acht uur een zaalvoetbaltoernooi. Er moet worden gehaast, want om negen uur is “de goede doelen duik” in het IJsselmeer. Voor beide activiteiten laten deelnemers zich sponsoren, alle opbrengst gaat naar Save the Children.

Normaal gesproken zet de school zich altijd in december in voor Goede Doelen Dag. Door corona ging dat de afgelopen twee jaar niet. Daarom werd het nu verplaatst naar Goede Vrijdag, vlak voor het paasweekend. Op deze dag wordt door middel van allerlei acties en activiteiten geld opgehaald voor een goed doel. Deze keer was dat Save the Children. 

Op de RSG zitten enkele leerlingen, die zelf zijn gevlucht uit Syrië. Leraar Sander Bischoff legt uit dat er voor deze leerlingen extra hun best wordt gedaan op deze dag. De leerlingen zelf vinden het heel mooi dat Save the Children als goed doel is uitgekozen. “Ze helpen kinderen die het moeilijk hebben, echt heel mooi”, vertelt Huda (14). 

rsg

Na het zaalvoetbaltoernooi en de duik in het IJsselmeer begonnen alle workshops. Die bestonden onder andere uit kickboksen, dansen, archery tag, freerunning, tennis en schilderen met opa’s. Er stond ook een klimwand buiten, in de aula kon je lekkere hapjes kopen en als je geluk had, kon je iets winnen bij de loterij. 

Al met al was het een gezellige en geslaagde dag. Na de eerste snelle telling kwam eruit dat er al €13.387 was opgehaald, maar de definitieve telling kwam bijna op het dubbele uit: €26.500! 

rsg

Wij zijn ontzettend blij met deze grote bijdrage aan ons werk!