Beginnen met een magneet, eindigen met een gitaar

Van een elastiekje naar een koffiezetapparaat. Het lukte Sebastian van de Internationale Schakelklas. Samen met zijn klas hebben ze met het ruilproject €363,32 opgehaald voor Save the Children.

Op de internationale Schakelklas zitten leerlingen uit veel verschillende landen. Het grootste deel komt uit SyriĆ« en Eritrea, maar er zijn ook leerlingen uit bijvoorbeeld BraziliĆ«, Thailand en Zuid-Afrika. De leerlingen gaan naar deze school om Nederlands te leren, voordat ze naar andere scholen doorstromen. 

Ruilproject
De klas van juf Jetske besloot om een ruilproject te doen. De leerlingen hebben zelf gekozen om de opbrengst naar Save the Children te laten gaan. Ze kregen allemaal een klein object, zoals een paperclip of een magneet en daarmee moesten ze twintig keer ruilen, met als bedoeling dat ze met een zo mooi mogelijk object eindigden. Dat is zeker gelukt! 

Zo begon Ibrahim met een tampon en eindigde hij met een speaker, Fridas begon met een paperclip en sloot na veel ruilen af met een gitaar en Sarah startte met een kam en had aan het einde fiets een fiets om te verkopen. 

Uiteindelijk haalden alle leerlingen met elkaar het mooie bedrag van €363,32 op. Wij zijn ontzettend blij met deze donatie! 

>