Skip to main content
1b6f24b0-f0d2-4d04-be4c-fd4b65be144d

Save the Children geeft kinderen op de vlucht wat ze nodig hebben

Woensdag 24 Januari 2024

Veiligheid, medische zorg, mentale hulp en onderwijs: allemaal zaken die kinderen niet in kunnen pakken als ze een conflict- of rampgebied moeten ontvluchten. In een noodsituatie heb je veel meer nodig dan wat er in je koffer past. Save the Children geeft noodhulp aan kinderen en hun families in meer dan 110 landen.

Hoe helpen wij voor, tijdens en na een crisis?  
We helpen gemeenschappen zich voor te bereiden op de volgende ramp - want het is niet een kwestie van of, maar wanneer. We zijn er wanneer de ramp toeslaat, om de dringende voorraden te leveren die gezinnen nodig hebben om te overleven. En we leveren wat niet in een tas verpakt kan worden - wat kinderen nodig hebben om te herstellen en hun toekomst op te bouwen. 

Voor: We helpen gemeenschappen zich voor te bereiden op rampen, door: hulpgoederen veiligstellen in rampgevoelige gebieden, huizen en scholen te verstevigen met zandzakken in de aanloop naar voorspelde overstromingen, kinderen in te enten tegen mogelijke ziekten en door systemen voor vroegtijdige waarschuwing te verbeteren. 

Tijdens: Wanneer een ramp toeslaat, is elke seconde belangrijk. Dan bieden we levensreddende voorraden, voedsel, geld, schoon water, onderdak. En: dekens en tenten om warm te blijven en toiletartikelen om schoon te blijven. 

Na: We blijven om kinderen te helpen herstellen en zich te ontwikkelen. We zorgen voor basisgezondheidszorg, kindvriendelijke ruimtes en beschermingsdiensten, geestelijke gezondheidszorg en we helpen hen te vechten voor hun rechten. 

Wat is het Kindernoodhulpfonds? 
Het noodfonds van Save the Children is de sleutel tot het ontsluiten van deze essentiële steun die kinderen nodig hebben in tijden van crisis. Het helpt ons beter voor te bereiden, sneller te reageren en langer te beschermen.  

Het Kindernoodfonds is een manier om middelen te bundelen voordat noodsituaties zich voordoen. Zo hoeven we niet te wachten tot er geld is ingezameld voordat we kinderen in crisissituaties kunnen bereiken. 

Het Kindernoodfonds betekent dat we kunnen handelen zodra een crisis toeslaat, en levensreddende hulp kunnen bieden waar dat nodig is. 

Het Kindernoodfonds betekent dat we gemeenschappen kunnen helpen zich voor te bereiden op een noodsituatie en de impact van voorspelbare crises op kinderen verminderen. 

Ons Kindernoodfonds helpt mensen over de hele wereld die in een voortdurende crisis leven die de krantenkoppen niet halen.