Skip to main content
#PraatMetMij - podcast over mentale gezondheid

#PraatMetMij - podcast over mentale gezondheid

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Mentale gezondheid speelt hier een grote rol bij. Armoede, social media, relaties en puberteit. Het zijn allemaal onderwerpen die veel invloed kunnen hebben op de mentale gezondheid van kinderen.

In de 4-delige podcastserie #PraatMetMij worden deze onderwerpen in een open gesprek bespreekbaar gemaakt. Docent maatschappijleer Faray spreekt met vier verschillende mensen, die te maken hebben gehad met de bovenstaande thema's. 

Je kunt de afleveringen hieronder of via Spotify beluisteren. 

Spotify beluisteren

Aflevering 1: Social Media & Zelfbeeld

In aflevering 1 spreekt influencer Kelly Spronk over wat voor negatieve effecten sociale media kan hebben op je zelfbeeld. Daarom let ze er zelf ook erg op wat ze plaatst en wat voor gevoel dat naar boven kan halen in jongeren. Ze pleit ook voor body positivity: zowel voor dikke als dunne mensen. 

 

Aflevering 2: Armoede

In deze aflevering vertelt Michelle hoe het is om op te groeien in armoede en hoe het haar heeft geholpen om het bespreekbaar te maken.

 

Aflevering 3: Relaties & Vriendschappen

Naya is negen jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland verhuisd. In deze aflevering neemt ze je mee in haar verhaal over hoe het is om op te groeien in een wildvreemd land en daar nieuwe vriendschappen op te bouwen met mensen van een andere cultuur. 

 

Aflevering 4: Puberteit & Geaardheid

In deze aflevering vertelt Jace hoe het is om op jonge leeftijd uit de kast te komen en om te moeten gaan met negatieve reacties op je geaardheid.