#PraatMetMij - Maak mentale gezondheid bespreekbaar

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Mentale gezondheid speelt hier een grote rol bij. In de afgelopen drie jaar is de kans dat een kind een geestelijk gezondheidsprobleem heeft met 50% gestegen. In de gemiddelde schoolklas gaat het om maar liefst 5 kinderen. Onder hen, krijgt 75% niet de hulp die ze nodig hebben. 

Mentale gezondheid aanpakken begint met erover te praten en precies dat gebeurt nu nog te weinig. Daarom zet Save the Children zich rond International Mental Health Day op 10 oktober met de #PraatMetMij campagne in om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Doe jij mee?

#PraatMetMij Podcast

Armoede, social media, relaties en puberteit. Het zijn allemaal onderwerpen die veel invloed kunnen hebben op de mentale gezondheid van kinderen. In de 4-delige podcastserie #PraatMetMij worden deze onderwerpen in een open gesprek bespreekbaar gemaakt. 

Luister de serie hier

#PraatMetMij TikTok challenge

Allerlei TikTok-creators dagen jou uit om ook mee te praten over mentale gezondheid. Waar ben/was jij het meest onzeker over tijdens je puberteit? En hoe zou jij een vriend(in) helpen met mentale gezondheid? Praat mee met #PraatMetMij. 

Bekijk meer
>