Skip to main content
e96bb548-aea5-4dc9-a484-5267dd4335ec.jpg.webp

Het gaat beter met Noor na behandeling bij Save the Children

Noor* is vier maanden oud als ze naar het Khalifa ziekenhuis in Yemen moet, vanwege ondervoeding. Haar moeder, Safiya*, maakt zich ernstig zorgen om haar dochter. In het ziekenhuis wordt Noor behandeld en krijgt Safiya begeleiding op het gebied van borstvoeding en voedsel via een programma van ons.

Zes maanden later zoeken we Safiya en Noor op om te kijken hoe het met hen gaat. 
“Mijn dochter is nu 11 maanden oud. Een paar maanden terug kon je haar stem niet eens horen als ze moest huilen, nu begint ze al woorden te zeggen.”

Wat doet Save the Children

 Het Khalifa-ziekenhuis, waar Noor werd behandeld, wordt ondersteund door Save the Children. Save the Children ondersteunt alle therapeutische voedingscentra voor kinderen die lijden aan ernstige acute ondervoeding met complicaties in het Khalifa-ziekenhuis, inclusief eerstelijnsgezondheidszorg voor moeders van patiënten of familieleden tijdens de opnameperiode. We bieden een voedingshoek voor baby’s en jonge kinderen waar de getrainde verloskundige de moeders van patiënten adviseert. 

We bouwen ook de kundigheid van gezondheidswerkers op en ondersteunen bij de rehabilitatie van verschillende faciliteiten van het ziekenhuis. Save the Children biedt medicijnen en medische benodigdheden, en dekt de transportkosten en voedselkosten voor de gezinnen die vanuit de gezondheidsfaciliteiten naar het Khalifa-ziekenhuis worden doorverwezen.

Safiya maakt nu vaker gebruik van de hulp in het ziekenhuis. “Ze doen medische controles en geven haar medicijnen voor koorts. Ze voorzien haar van voedzaam voedsel.” 

Malnutrition-survivor-Noor