Ethiopië, november 2022

Save the Children brengt voedsel
naar kinderen getroffen door conflict

Hulp bij oorlog en rampen

Het verlenen van tijdelijke, vaak levensreddende kindgerichte noodhulp gebeurt onmiddellijk na een (natuur)ramp, crisis of geweldsconflict. Deze heeft als doel levens te redden en direct getroffenen te beschermen en te voorzien van basisbenodigdheden. Noodhulp helpt om epidemieën te voorkomen en de situatie te stabiliseren.

Meer kinderen dan ooit wereldwijd hebben onze noodhulp hard nodig. Save the Children helpt kinderen in noodsituaties met directe hulp aan schoon drinkwater, medische zorg, bescherming en onderdak en onderwijs. Tijdens een ramp of conflict betekent dat bijvoorbeeld dat Save the Children onmiddellijk zorgt voor sanitaire voorzieningen, therapeutische noodvoeding en bouwen we in noodsituaties tijdelijke scholen. In 2014 verleenden we bij 22% van de hulpprogramma's noodhulp. Save the Children werkt in noodsituaties samen met nationale en lokale overheden en andere partners.


Dutch Relief Alliance (DRA)
Save the Children is de grote motor achter het opstarten van de Dutch Relief Alliance (DRA) in 2015. Binnen de DRA zijn 14 Nederlandse hulporganisaties verenigd. Deze zijn, in wisselende samenstelling, actief bij een crisis (bijvoorbeeld een natuurramp) in één groot programma. Hierdoor kan sneller en efficiënter hulp geboden worden.


Giro555
Sinds 2009 maakt Save the Children deel uit van de Samenwerkende Hulporganisaties. Bij grote rampen bundelen deze elf organisaties de krachten en werken en werven samen op Giro555 om levensreddende hulp te bieden aan de slachtoffers.

Help kinderen in noodsituaties.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer
>