Lokora, moeder van Lokoman (2), Zuid-Soedan

“Mijn dochtertje krijgt
pindapasta om aan te sterken.”

Ondervoeding en het belang van Plumpy'Nut

Plumpy'Nut is een bijzonder waardevol zilverkleurig zakje met speciale voeding dat – wanneer het op tijd in handen komt van een ondervoed kind - wonderen kan verrichten.

In het zakje zit een pindakaasmengsel waaraan plantaardige olie, melkpoeder, hoogwaardige proteïnen, vitaminen en mineralen zijn toegevoegd. Dit hoog energetische mengsel (500 Kcal per zakje) wordt razendsnel in het lichaam opgenomen waardoor het ondervoede kindje binnen 4 weken weer is aangesterkt.

Plumpy'Nut is lang houdbaar (ruim 2 jaar) zonder koeling en kan gemakkelijk worden vervoerd en afgeleverd, ook op heel afgelegen plekken. Het kan direct uit de verpakking worden genuttigd, is gemakkelijk te doseren en heeft tot doel het ondervoede kindje zo snel mogelijk aan te laten sterken. Het is daarom een belangrijke en laagdrempelige levensader voor kinderen over de hele wereld.

Wat hebben we al bereikt samen?
De afgelopen 10 jaar is ondervoeding wereldwijd met 11% afgenomen – ondanks klimaatveranderingen en groeiende wereldbevolking. Geweldig nieuws maar we zijn er nog lang niet!

Met een donatie kun je ondervoede kinderen helpen!

Samen tegen ondervoeding
Miljoenen kinderen in onder andere Jemen, Somalië, Kenia en Ethiopië, zijn ondervoed. Elk jaar overlijden ruim 3 miljoen kinderen aan de gevolgen van ondervoeding. Dat tij kunnen wij samen keren, onder andere met het beschikbaar stellen van Plumpy'Nut.

Kinderen sterven van de honger.

Jouw hulp is dringend nodig. Doneer vandaag nog!

Doneer nu