Skip to main content
43cde782-ee9c-4d17-ba52-2cceefc53927.jpg.webp

“Mijn dochtertje krijgt pindapasta om aan te sterken.”

Lokora, moeder van Lokoman (2), Zuid-Soedan

Ondervoeding en het belang van Plumpy'Nut

Plumpy'Nut is een bijzonder waardevol zilverkleurig zakje met speciale voeding dat – wanneer het op tijd in handen komt van een ondervoed kind - wonderen kan verrichten.

In het zakje zit een pindakaasmengsel waaraan plantaardige olie, melkpoeder, hoogwaardige proteïnen, vitaminen en mineralen zijn toegevoegd. Dit hoog energetische mengsel (500 Kcal per zakje) wordt razendsnel in het lichaam opgenomen waardoor het ondervoede kindje binnen 4 weken weer is aangesterkt.

Plumpy'Nut is lang houdbaar (ruim 2 jaar) zonder koeling en kan gemakkelijk worden vervoerd en afgeleverd, ook op heel afgelegen plekken. Het kan direct uit de verpakking worden genuttigd, is gemakkelijk te doseren en heeft tot doel het ondervoede kindje zo snel mogelijk aan te laten sterken. Het is daarom een belangrijke en laagdrempelige levensader voor kinderen over de hele wereld.

6f6e3d60-d950-4689-89f5-489c6752969e

Samen tegen ondervoeding

Miljoenen kinderen in onder andere Jemen, Somalië, Kenia en Ethiopië, zijn ondervoed. Het aantal mensen dat honger lijdt en ondervoed is, neemt al een aantal jaren toe. In 2021 overleden ongeveer 2,5 miljoen kinderen aan de gevolgen van ondervoeding. Wij proberen zoveel mogelijk kinderen te bereiken, onder andere met het geven van Plumpy'Nut. 

Doneer nu, zodat wij kunnen doorgaan met het geven van levensreddende hulp.