Credits @Fiona Hageman Fotografie

Wat hebben we al bereikt?

Bij Speaking Minds is het belangrijk dat jongeren een STEM krijgen in het gemeentelijk armoedebeleid. Daarom werken wij ook nauw samen met gemeenten en veelal roc-scholen. Utrecht was de eerste gemeente met wie wij een pilot draaide, daarna volgden Rotterdam, Heerlen, Kerkrade en Lingerwaard, Venlo, Almelo, Maastricht, Hollands Kroon, Kampen, de Kempengemeente, de BUCH-gemeenten, Amstelveen, Aalsmeer en Roermond. Daarnaast hebben we een pilot gedraaid met een vmbo-school in Hollands Kroon en gaan we binnenkort ook starten in Culemborg op het Lek en Linge. 

De adviezen die de jongeren geven aan de gemeente zijn ontzettend veelzijdig. Zo hebben bijvoorbeeld de studenten van het ROC Midden Nederland op verzoek van de gemeente twee keer een advies uitgebracht: over de U-(kortings)pas en over de schuldhulpverlening. 

Ben je benieuwd naar de adviezen per gemeenten en de resultaten? Die kun je hier vinden. Wil je nu meer weten over de resultaten per gemeente en/of ben je geinteresseerd in Speaking Minds? Neem dan contact op met Marinke Ros via [email protected] 

Initiatief van Save the Children, Defence for Children en Stimulansz
Save the Children co├Ârdineert het project en begeleidt de jongeren. Stimulansz draagt zorg voor de werving, begeleiding en monitoring van gemeenten en Defence for Children verzorgt trainingen op het gebied van kinderrechten.