Skip to main content
ee0a3324-f4fa-43ac-a62b-8cb8a9668143.jpg.webp

C&A en C&A Foundation

Het kledingbedrijf C&A en de C&A Foundation investeert wereldwijd miljoenen in de programma’s van Save the Children om moeders in humanitaire crises the ondersteunen.

“Helaas neemt het aantal rampen en humanitaire crises toe. Statistieken tonen aan dat meer dan 250 miljoen kinderen onder de 5 jaar leven in landen die gebukt gaan onder geweld. Het is voor moeders erg moeilijk om hun kinderen veilig en gezond te houden onder deze omstandigheden,” zegt Hans Ploos van Amstel, directeur van C&A Europa. “Sinds onze oprichting speelt de ondersteuning van de gemeenschap een belangrijke rol in het bedrijf. C&A voelt zich verantwoordelijk voor families en de gemeenschappen waarin we leven. Moeders zijn hier de spil van. Daarom willen we juist door rampen getroffen moeders en kinderen versterken.”

C&A en de C&A Foundation hebben door de jaren heen al veel geïnvesteerd in humanitaire hulp middels diverse partnerschappen wereldwijd.

“We waren op zoek naar een partner die net zo gepassioneerd betrokken is bij het lot van moeders en kinderen als wij; maar we wilden ook graag samenwerken met een organisatie die de capaciteit, kennis en middelen om te werken aan preventie van en paraatheid bij een ramp als aan te verlenen van snelle en effectieve noodhulp als het noodlot toeslaat, licht Leslie Johnston, directeur van de C&A Foundation toe.”

Save the Children was een voor de hand liggende keuze voor een partnerschap met C&A en de C&A Foundation, aangezien de drie al hebben samengewerkt bij bijvoorbeeld sypertyfoon Haiyan en de ebola-uitbraak in West-Afrika. Save the Children werkt in C&A en C&A Foundation sleutelgebieden, zoals Europa, China, Mexico, Brazilië en de productielanden.

Naast het beschikbaar stellen van fondsen door de C&A Foundation, betrekt C&A ook zijn medewerkers en klanten in het partnerschap, zodat er meer betrokkenheid ontstaat voor de visie van Save the Children: een wereld waarin elk kind het recht heeft op gezondheidszorg, bescherming, ontwikkeling en participatie.