Skip to main content
Afghanistan

Projectnaam: Emergency Health, Nutrition, Education, and Child Protection response in high need areas of Afghanistan 
Projectgebied: In de provincies Balkh, Faryab, Kandahar, Kunduz, Laghman, Nangarhar, en Sar-i-Pul. 
Duur: 28 maanden, van 01/01/2020 tot 31/04/2022. 

Dit project wordt grotendeels gefinancierd door de Europese Unie en mede mogelijk gemaakt door onze relaties 

Een geïntegreerd programma in 8 provincies gericht op kinderen en hun familie. Primaire gezondheidszorg, preventie en behandeling van ondervoeding, onderwijs en kinderbescherming.

Gezondheidszorg: Save the Children werkt in Afghanistan met mobiele gezondheidsteams – voertuigen met medisch getraind personeel en materialen die naar de lokale gemeenschappen toe rijden – want veel Afghanen hebben geen toegang tot ziekenhuizen of gezondheidsklinieken. Vrouwen zijn om culturele redenen vaak beperkt in hun mobiliteit, mensen zijn te arm om ziektekosten te kunnen betalen of de afstand tot de meest nabijgelegen kliniek is simpelweg te groot om te overbruggen. Met ons programma benaderen wij lokale gemeenschappen met zowel specifieke zorg, bijvoorbeeld behandeling van diarree en longontsteking bij kinderen, als voorlichting, waaronder reproductieve en psychosociale gezondheidszorg en ondersteuning.


Voeding: Het programma richt zich op preventie en behandeling van ondervoeding. We geven niet alleen voorlichting maar bieden ook zelf gezondheidszorg aan, want zieke kinderen lopen een groter risico om ondervoed te raken en andersom. Daarom focust dit project zich ook op het identificeren en behandelen van acute ondervoeding bij kinderen jonger dan vijf jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Onderwijs & veiligheid: Het programma maakt zich ook hard voor het verbeteren van de veiligheid, welzijn en veerkracht van meisjes en jongens. Dit doen we door de bescherming van kinderen te integreren in ons gehele programma en door onderwijs aan te bieden.