Skip to main content
ch1681457-children-carry-a-mat-to-their-classroom-at-their-school-in-benue-state-nigeria-min

Kinderen onder slachtoffers aanval op kerk Nigeria

Dinsdag 7 Juni 2022

Save the Children is diep bedroefd door de gruwelijke aanval op een kerk in het zuidwesten van Nigeria, waarbij naar verluidt tientallen doden zijn gevallen, waaronder kinderen. Kinderen moeten worden beschermd in elk conflict. 

Philippe Adapoe, regionaal directeur van Save the Children voor West- en Centraal-Afrika: 

“Onze harten zijn gebroken voor de families van degenen die zijn omgekomen bij deze zinloze aanval, inclusief onschuldige kinderen. Kinderen zijn te vaak het slachtoffer van geweld en conflict, in Nigeria en elders. Kinderen die gewond zijn geraakt, of getuige zijn geweest van deze gruwelijkheden, zijn getekend voor het leven”. 

Save the Children roept de regering van Nigeria op om alle vormen van geweld tegen kinderen, in alle contexten, te voorkomen en erop te reageren. Daders van misdrijven tegen kinderen moeten ter verantwoording worden geroepen en voor de rechter worden gebracht. Het geweld moet stoppen. 

Lees meer over wat we in Nigeria doen

Save the Children richt zich in Nigeria op het geven van onderwijs, het bieden van gezondheidszorg, en het tegengaan van ondervoeding en armoede. In conflictsituaties bieden we kinderen ook psychosociale hulp, zodat ze hun ervaringen beter kunnen verwerken. Daarnaast voeren we ook campagne voor de bescherming van de rechten van kinderen. 

Lees meer