Skip to main content
8f3f0616-e099-41d9-91ae-8f65f4228b47.jpg.webp

Podcastserie over kinderarbeid uitgebracht

Maandag 9 Mei 2022

De Work, No Childs Business Alliantie (WNCB), waar Save the Children onderdeel van is, heeft een poscastserie ontwikkeld over kinderarbeid.

De serie neemt ons mee naar Oeganda, India en Ivoorkust. In de driedelige serie concentreren we ons op drie belangrijke elementen om kinderarbeid aan te pakken:

1. Investeren in (inclusief) kwalitatief onderwijs voor alle kinderen;
2. Het ondersteunen en bevorderen van de norm dat kinderen niet moeten werken maar op school moeten zijn;
3. Versterken van de verantwoordelijkheden van bedrijven en overheden om de verplichte ‘due diligence-wetgeving’ te implementeren en te handhaven.

Oeganda
In deze eerste aflevering gaan we naar Oeganda. We horen Juliet Wajega, programmamanager van WNCB/Hivos, over de noodzaak om te investeren in kwalitatief goed, formeel voltijds onderwijs. Juliet vertelt over kinderarbeid in de goudmijngebieden van Karamoja en Busia en de dagelijkse strijd om kinderen van hun werk en naar school te krijgen.

India
In deze 2e aflevering gaan we naar India. Venkat Reddy, van de Indian MV Foundation, legt uit hoe de gebiedsgerichte aanpak cruciaal is bij het ondersteunen en promoten van de norm dat kinderen niet mogen werken. Venkat vertelt over zijn jarenlange ervaring in de strijd tegen kinderarbeid en deelt persoonlijke verhalen van kinderen.

Ivoorkust
In deze derde aflevering gaan we naar Ivoorkust. Sylvain Konan werkt voor WNCB/Save the Children in Ivoorkust en vertelt over kinderarbeid in de cacaosector en de noodzaak voor overheden en bedrijven om mensenrechten te respecteren. Julie McBride van Tony's Chocolonely deelt haar visie op wat bedrijven kunnen en moeten doen.