Skip to main content
e66de6d0-7778-4be7-8e80-81ab82ed6fe1.jpg.webp

Save the Children liep mee met de Klimaatmars

Dinsdag 21 Juni 2022

Afgelopen zondag was de Klimaatmars in Rotterdam. Ook Save the Children, inclusief directeur Pim Kraan, was aanwezig. 
 

Save the Children liep mee om aandacht te vragen voor de kinderen van vandaag en morgen, die allemaal de effecten van de klimaatcrisis zullen voelen. Wij hadden protestborden met de leus ‘klimaatcrisis = kindercrisis’, daarmee willen we laten zien dat het de kinderen zijn die het hardst worden getroffen door de stijgende temperaturen. Dit zien wij nu al in veel delen van de wereld, bijvoorbeeld in de Hoorn van Afrika
 
De jongere generatie wil meepraten over hun toekomst, dat zag je door de enorme opkomst deze zondag. Wij geloven er echt in dat het belangrijk is dat deze groep gehoord wordt. Save the Children wil dat kinderen serieus worden genomen en betrokken in het opstellen van klimaatbeleid. Dit doen wij bijvoorbeeld door het Regeerakkoord in Kindertaal, waardoor kinderen beter kunnen begrijpen wat er speelt in onze overheid en makkelijker kunnen meepraten over beleidsvoering. 
 
Ook overhandigden wij in oktober 2021 ons rapport Born into the Climate Crisis aan de Nederlandse klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme en aan de VN-Jongerenvertegenwoordiger Aoife Flaming.