Skip to main content
duke_and_duchess_of_sussex

Jongerenambassadeurs in Nigeria in gesprek met Prins Harry en Meghan

Zondag 19 Mei 2024

Onze jongerenambassadeurs Maryam (23) en Purity (19) ontmoetten afgelopen week Prins Harry en Meghan in Nigeria. “Het was een enorm voorrecht om de hertog en hertogin van Sussex te ontmoeten tijdens hun bezoek aan Nigeria. Niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen en jongeren in Nigeria die wij vertegenwoordigen.”

Maryam en Purity spraken met Prins Harry en Meghan over kindhuwelijken, gendergerelateerd geweld, toegang tot onderwijs en gezondheidszorg en ontheemde kinderen. In Nigeria sterft één op de tien kinderen voor hun vijfde verjaardag. Drie op de tien meisjes trouwen voor de leeftijd van 18 jaar en 10 miljoen kinderen gaan niet naar school. 

Maryam en Purity vertellen hoe het gesprek ging. “Samen spraken we over ons werk als jeugdambassadeurs van Save the Children om ervoor te zorgen dat kinderen veilig en gezond blijven. En over het belang van de stem van jongeren in besluitvorming. We kennen de omvang van de problemen waarmee kinderen hier worden geconfronteerd. We zullen niet stoppen met strijden voor een Nigeria waarin alle kinderen naar school gaan en alle kinderen toegang hebben tot levensreddende vaccinaties tegen ziekten.”

Ook in Nederland werkt Save the Children met jongerenambassadeurs. Save the Children vindt jongerenparticipatie heel erg belangrijk. Wij geloven dat jongeren inspraak moeten hebben bij belangrijke (beleids)beslissingen.