Skip to main content
jongerenambassadeurs.jpeg

Onze jongerenambassadeurs

Save the Children vindt jongerenparticipatie heel erg belangrijk. Wij geloven dat jongeren inspraak moeten hebben bij belangrijke (beleids)beslissingen. 

 

Wat doe je als jongerenambassadeur? 
De jongerenambassadeurs gaan aan de slag met hun persoonlijke lobbydoelen. Dit doen ze op basis van eigen ervaring en interesse. Vier keer per jaar wordt er een ambassadeursdag georganiseerd. Tijdens deze dagen leren ze meer over hun eigen sterke punten, lobbyen, communicatie en presentatietechnieken, door middel van verschillende trainingen. Zo leren ze andere jongeren kennen en bouwen ze een netwerk.   

Wij hebben een aantal enthousiaste jongerenambassadeurs, die ons vanuit hun verschillende ervaringen en invalshoeken advies geven. Zij stellen zich hieronder aan jou voor.


Save the Children zoekt jongerenambassadeurs
Heb jij ervaring met ervaring met thema's zoals mentale gezondheid, klimaat, geldzorgen, oorlog en conflict of buitengesloten worden vanwege jouw ‘anders zijn’? Ben je niet ouder dan 21 jaar? En lijkt het je leuk om je in te zetten als ambassadeur voor Save the Children? Dan zijn we op zoek naar jou! (of wellicht jouw broertje, zusje, buurmeisje, neefje etc.)

Save the Children zoekt jongeren die zich als ambassadeur willen inzetten en hun stem willen laten horen om zo een verschil te maken voor andere jongeren in Nederland en over de hele wereld. Je gaat op basis van je eigen ervaring en interesse aan de slag met jouw persoonlijke missie. Dit houdt in dat jij aan de slag gaat met een thema dat jij belangrijk vindt en/of ervaring mee hebt. Vier keer per jaar wordt er een ambassadeursdag georganiseerd. Tijdens deze dagen leer je meer over kinderrechten, lobbyen en communicatie- en presentatietechnieken en werk je aan acties die je kan inzetten voor het uitvoeren van je persoonlijke missie. Door middel van verschillende trainingen kom je meer te weten over je eigen sterke punten. Ook leer je andere jongeren kennen en bouw je aan je eigen netwerk. Wij ondersteunen je bij elke stap. Daarnaast adviseer je ook continu onze organisatie op onderwerpen die jij belangrijk vindt. 

Spreekt dit jou (of iemand in jouw omgeving) aan en ben jij niet ouder dan 21 jaar? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]


naya-header_2.png
naya-portret-vierkant.png

Hoi, mijn naam is Naya 

Ik ben zestien jaar oud. Negen jaar geleden ben ik uit Syrië naar Nederland gevlucht. Ik zet mij in voor kinderen met een vluchtachtergrond. Dit doe ik omdat er met (mentale) zorg heel veel problemen kunnen worden opgelost, maar er wordt niet genoeg aandacht aan besteed.

 

Bij Syria TV vertelde Naya in het Arabisch hoe het voor haar was om te vluchten. 

michelle-header.png
michelle-portret-vierkant.png

Hoi, mijn naam is Michelle

Ik ben 26 jaar oud en een officiële tienermoeder, werkzaam in het onderwijs en sinds 2017 ambassadeur bij Save the Children. Thema's waar ik mij sterk voor maak zijn kansengelijkheid en mentaal welzijn. Dit doe ik door mijn ervaring te delen met zowel professionals als mijn medemens. 

 

In onze podcast #PraatMetMij vertelt Michelle hoe het is om op te groeien in armoede en hoe het haar heeft geholpen om het bespreekbaar te maken. 

 

tabassum-header_1.png
tabassum-portret-vierkant.png

Hoi, mijn naam is Tabassum

Ik ben 17 jaar oud en geboren in Afghanistan. Ik woon nu iets meer dan een jaar in Nederland. Ik vind het fijn om ambassadeur te zijn, want zo ben ik een stem voor kinderen. Het thema 'uitbannen van kindhuwelijken' vind ik heel belangrijk. 

 

Tabassum wordt op pagina 19 van ons magazine geïnterviewd: "Ik wil het verhaal vertellen van kinderen die niet kunnen vluchten." 

 

LEES HET MAGAZINE >

joris-header.png
joris-portret-vierkant.png

Hoi, ik ben Joris

Ik kom uit Enschede en ben 23 jaar oud. Ik vind dat jongeren hulp moeten krijgen als ze in armoede leven. Het programma Speaking Minds pleit daar ook voor. Daarom ben ik ambassadeur bij Save the Children. Ik vind de thema's 'armoede' en 'kinderrechten' heel belangrijk. 

 

Joris weet hoe het is om in armoede op te groeien en vertelde zijn verhaal bij Speaking Minds. 

 

LEES HET INTERVIEW HIER >

 

Rivka
Hoi, ik ben Rivka

Hoi, ik ben Rivka

Ik ben 16 jaar oud en ik zit in mijn laatste jaar van de middelbare school. Ik vind de klimaatcrisis (en vooral het voorkomen ervan) heel belangrijk, en daarom ben ik actief als klimaatactivist. Ik vind dat alle kinderen recht hebben op een toekomst, en als jongerenambassadeur voor Save the Children hoop ik daaraan bij te dragen.

foto-rasha-vierkant-2_1.png

Hoi, ik ben Rasha

Ik ben 20 jaar en ik ben uit Syrië naar Nederland gevlucht in november 2013. Ik houd me veel bezig met (politiek) conflict, migratie en mentale gezondheid. Ik zou mensen graag bewust willen maken van de problemen die er spelen in de wereld en hoe die effect hebben op mentale gezondheid. Zo heb ik veel moeite gehad met mijn mentale gezondheid na mijn vlucht uit Syrië.

melvin-vierkant-2.png

Hoi, mijn naam is Melvin 

Vader van een prachtige zoon. Ik heb nu alles voor elkaar. Als kind was dat zeker anders, ik heb veel armoede gekend. Ik ben nu al paar jaar ambassadeur en zet mij graag in voor de kinderen en jongeren die hetzelfde mee maken als waar ik als kind in zat. Iedereen verdient een eerlijk leven en daarom vind ik kinderrechten heel belangrijk.