Skip to main content
break

Welkom bij Save the Children in België

Wij willen u bedanken voor uw hulp! Save the Children is meer dan een goed doel. We zijn een wereldwijde organisatie die zich ontfermt over de meest kwetsbaren in de wereld, namelijk kinderen.

Dankzij de steun van donateurs als u, kunnen wij ontzettend veel goed werk doen. Sinds 1919, al 100 jaar, zetten wij ons in om kinderen in nood te helpen. Wij zijn vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Onze activiteiten in België worden gecoördineerd vanuit Den Haag in Nederland. Samen vechten we voor alle kinderen, overal ter wereld.

 

Onze werving
Op straat of op evenementen in België bent u waarschijnlijk wervers van Save the Children tegengekomen. De wervers dragen rode Save the Children-kleding en een badge met ID-bewijs. Onze wervers vragen nooit cash geld. Het enige dat onze wervers vragen is een engagement door middel van een domiciliëring. Hiermee steunt u onze projecten structureel.

Waarom straat- en deurwerving?
Het werven van nieuwe donateurs is voor ons van groot belang. Mede door de structurele donateurs die via straatwerving en de deur-aan-deurwerving geworven worden, kunnen wij samen met u kinderen in de hele wereld een betere toekomst geven.

Waar vindt deze week werving plaats?
Momenteel werven wij alleen donateurs in Nederland en Vlaanderen.
 
Waarom werven wij sinds kort ook in Vlaanderen?
Een goede buur is beter dan een verre vriend. In Nederland is onze organisatie al vele jaren vertegenwoordigd. Samen staan wij nog sterker om kinderen wereldwijd te kunnen helpen. Mede dankzij de structurele steun van de vele donateurs in Vlaanderen kunnen wij onze doelen voor kinderen bereiken. 

Fiscaal attest
Wilt u gebruik maken van het belastingvoordeel dat u krijgt bij giften van boven de 40 euro aan een erkende organisatie? U kunt via onze donateursservice een fiscaal attest. Op onze website vindt u alle verdere informatie die u nodig hebt zoals onze ANBI-status, het CBF-keurmerk en het jaarverslag

Bekijk voor meer informatie over ons werk ook onze nieuwspagina of de verhalen van kinderen die wij hebben geholpen. Als u ons persoonlijk wilt spreken, bel dan +32 (0)33 76 46 09 of mail onze donateursservice.