Kom in actie voor Save the Children in je foute kersttrui

Een echte held verzamelt geld

Meld je aan

Wat is Foute Kersttruiendag?

Op 13 december is het Save the Children’s Foute Kersttruiendag: de gelegenheid om op een leuke, creatieve en kerstige manier in actie te komen voor kinderen in nood. Meedoen is verbazingwekkend simpel.

Foute kersttrui voor het goede doel

​Kerst is een magische tijd met twinkelende lampjes, kerstballen, sneeuwpoppen, engelenhaar en slingers. En op 13 december komt dat allemaal samen - op een trui. Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag trekken duizenden mensen overal in Nederland hun foutste kersttrui aan voor het goede doel.

Een echte held verzamelt geld
Met zo’n foute kersttrui sta je natuurlijk behoorlijk voor gek. Je moet dus best een held zijn om er een te dragen. Maar je bent pas écht een held als je in je foute kersttrui geld inzamelt voor kinderen in nood.

Je zal verbaasd zijn hoeveel van je klasgenoten, buren, vrienden en familie Foute Kersttruiendag graag als excuus aangrijpen om samen met jou in hun meest foute, creatieve kerstcreatie een dagje voor gek te staan!

Voor kinderen in nood
Met de opbrengst van alle kerstgekkigheid helpen we kinderen in nood: want ook met kerst hoort niemand alleen te zijn, met een hongerige maag naar bed te gaan of het koud te hebben. Jouw bijdrage gebruiken we om alleenstaande kinderen te herenigen met hun ouders, voedsel uit te delen en voor warme kleding, schoenen of dekens.

Meedoen is simpel

Iedereen kan meedoen met Foute Kersttruiendag: dus trek een trui uit de kast en verzamel je collega’s of vrienden!
Lees meer

Voor kinderen in nood

Het is niet alleen gekkigheid en lelijke truien: met jouw actie help je kinderen in nood.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Is het toch nog niet helemaal duidelijk? Check dan de meest gestelde vragen.
Lees de FAQ