Hashem, vader van Ahmad (1), Jemen

"Mijn zoontje kan de harde
knallen van de luchtaanvallen
maar niet vergeten."

Jemen

Jemen is een van de armste landen van het Midden-Oosten. Vele duizenden scholen zijn gesloten, 1,8 miljoen kinderen kunnen niet naar school. 80% van de bevolking heeft acuut humanitaire hulp nodig als gevolg van het conflict. Er is op veel plekken gebrek aan belangrijke basisbehoeften als eten, drinkwater en medische hulp. Bijna 10 miljoen kinderen hebben hulp nodig en 2 miljoen kinderen lopen de kans ondervoed te raken. Ook vrouwen zijn chronisch ondervoed, vooral zwangere vrouwen lopen daardoor grote risico’s. Ziekten en ondervoeding kunnen eenvoudig worden voorkomen door schoon drinkwater en goede hygiëne.

Projecten in Jemen

Rami's leven veranderde door opvang in veilige speelplek

De 11-jarige Rami is een jongen met een handicap uit Jemen. Hij was nog maar 11 maanden oud toen hij hersenvliesontsteking kreeg. Nu krijgt hij opvang in een veilige speelplek.
Lees verder

Aanpak ondervoeding in Hodeida door aanbod geïntegreerde activiteiten

In Hodeida wordt de ondervoeding van de bevolking aangepakt met een geïntegreerd pakket aan activiteiten op het gebied van hygiëne, water, sanitatie en levensonderhoud.
Lees verder

Schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen

Jemen is het armste land in het Midden-Oosten. Miljoenen mensen hebben dringend hulp nodig voor schoon drinkwater, betere toiletten en sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne.
Lees verder

Berichten over Jemen

06-APR-2018

Door jouw steun kan Arwa haar zoon blijven knuffelen

16-JAN-2018

NGO’s dringen aan op volledig openen van haven Jemen

05-DEC-2017

Kinderen afgesloten van hulp door gevechten Jemen

Geef kinderen in Jemen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer