Fatima (3) uit Syrië

Fatima woont met haar
familie in een voormalige
kolenopslagruimte. 

Syrië

Wat in 2011 met demonstraties begon, heeft zich ontwikkeld tot een gewelddadig, bloedig conflict waarbij het einde nog niet in zicht is. De burgeroorlog heeft inmiddels al honderdduizenden levens geëist en zijn miljoenen mensen binnen het land zelf op de vlucht. Ruim vier miljoen Syriërs zijn naar buurlanden als Turkije, Libanon, Jordanië, Egypte en Irak gevlucht. Bijna de helft van alle vluchtelingen is kind.

Projecten in Syrië

Noodhulp voor ontheemden in Noord-Syrië

Miljoenen Syriërs zijn op zoek naar een veilige plek om te leven. Het grootste deel is ontheemd in eigen land en zoekt een veilig onderkomen in de delen van Syrië waar de situatie nog wel leefbaar is. Save the Children zorgt ervoor dat ontheemde families in Idleb en Aleppo toegang tot voedsel en cash krijgen.

Verhalen van Syrische kinderen

De denkbeeldige wereld van Bashira

Bashira 's (10 ) mooie blauwe ogen hebben meer gezien dan iemand zich kan voorstellen. Om zichzelf te beschermen, heeft ze een denkbeeldige wereld gecreëerd.
Lees verder

Alle kleur is verdwenen uit het leven van Emam

Emam: "Kijk om je heen ... er is helemaal geen kleur. Alles is grijs, de steentjes zijn scherp en zand doet pijn aan mijn ogen. Alle kleur is verdwenen uit mijn leven."
Lees verder

Ali droomt van de andere kant van de vallei

Aan Syrië denken maakt Ali verdrietig. Hij is verdrietig om zijn neef, die drie weken geleden in zijn rug is geschoten en daardoor is gestorven. Muziek maken heeft een helende werking op hem.
Lees verder

Nieuws

06-SEP-2018

Kinderen in levensgevaar door naderend offensief Idlib

13-JUL-2018

Dringend hulp nodig voor kinderen uit Syrisch Daraa

19-APR-2018

Kinderen uit Oost-Ghouta hebben dringend hulp nodig