Skip to main content
32691b9b-d2a0-4b08-b129-5a1426f2ff84.jpg.webp

Ikea Foundation

Ons partnership met Ikea Foundation

IKEA werkt al meer dan twintig jaar samen met Save the Children. Op internationaal niveau steunt de IKEA Foundation projecten van Save the Children op het gebied van onderwijs, noodhulp en het voorkomen van kinderarbeid.

Wat ooit begon als strijd tegen kinderarbeid, is uitgegroeid tot een intensieve samenwerking voor een gezonde en veilige kindertijd met toegang tot goed onderwijs. Door te luisteren naar en te leren van kinderen, ontwikkelen we langetermijnprojecten die leefgemeenschappen helpen om een beter leven te creëren voor de levens van kinderen.

Verbod op kinderarbeid
In 2000 voerde IKEA haar gedragscode in ter voorkoming van kinderarbeid. IKEA ontwikkelde de code in samenwerking met Save the Children en met advies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en Unicef.

IKEA Foundation ‘Let’s Play’
Ieder kind heeft het recht om te leren, zich te ontwikkelen en plezier te hebben. Spelen is een basisbehoefte van kinderen en is bovendien essentieel voor de ontwikkeling in de breedst denkbare zin.

De IKEA-campagne ‘Let's Play for Change’ richt zich op het recht van kinderen om te spelen en zich te ontwikkelen. IKEA Foundation steunt projecten in de armste gemeenschappen ter wereld in de ontwikkeling van kinderen, in gelijke participatie, sport en natuurlijk het spelen. Deze programma's helpen honderdduizenden kinderen in Azië en Afrika. Het gaat daarbij om programma’s van Save the Children, UNICEF, Handicap International, Room to Read en Special Olympics.

Save the Children besteedt de opbrengst van de 'Let's Play'-campagne specifiek aan programma’s in Bangladesh en Ethiopië die zich richten op het voorkomen van onveilige migratie van kinderen door het bevorderen van bescherming, onderwijs en spel voor kinderen.

We werken al meer dan 20 jaar samen en vinden het geweldig dat de IKEA Foundation ons blijft steunen, zowel om kinderen structureel te helpen als in tijden van nood.

Bezoek de website van IKEA Foundation