Skip to main content
ch1600784

KRACHTIGE COMBINATIE IN DE STRIJD TEGEN LONGONTSTEKING

Jaarlijks overlijden 725.000 kinderen onder de vijf jaar aan longontsteking. Dat is meer dan aan hiv/aids, malaria en mazelen bij elkaar. Samen met Philips werkt Save the Children hard aan de strijd tegen longontsteking.

Save the Children zet zich wereldwijd in om het aantal slachtoffers van longontsteking terug te dringen. We ontwikkelen programma’s die ervoor zorgen dat de ziekte bij kinderen wereldwijd wordt voorkomen dan wel op tijd wordt behandeld. We steunen onderzoek en beïnvloeden het beleid om jonge levens te redden van deze tragische en onnodige dood.
 
ChaRM 
Save the Children is er trots op om met Philips samen te werken in de strijd tegen longontsteking. De ziekte is lastig te diagnostiseren in afgelegen gebieden waar de toegang tot gezondheidszorg en de kwaliteit ervan vaak beperkt is. Philips heeft voor het diagnostiseren van longontsteking in deze gebieden de ChaRM ontwikkeld, een apparaat dat de snelheid van de ademhaling bij kinderen meet. Dit is een belangrijk middel om longontsteking vast te stellen en kinderen een goede behandeling te kunnen geven. Save the Children werkt met Philips samen om de effectiviteit van de ChaRM te testen. Als de apparatuur op grote schaal ingezet kan worden, kunnen veel levens worden gered.
 
Activiteiten van medewerkers
Dit jaar activeert Philips al haar medewerkers wereldwijd om diverse activiteiten te ontplooien die bijdragen aan het bestrijden van longontsteking. Dit varieert van een fietstocht waarmee geld wordt ingezameld tot het ontwikkelen of verbeteren van medische apparatuur gericht op het bestrijden van longontsteking. Dankzij deze campagne van Philips kunnen we ons werk uitbreiden en verbeteren, wat heel hard nodig is als elke minuut telt.