Ons partnership met RB

RB werkt al sinds 2003 samen met Save the Children. Op internationaal niveau steunt RB (voorheen Reckitt Benckiser) projecten van Save the Children en heeft sindsdien €15 miljoen opgehaald voor meer dan een miljoen kinderen wereldwijd.

Sinds een aantal jaar richt de samenwerking zich op het terugdringen van kindersterfte door diarree, met een focus op de landen Pakistan, India en Nigeria. Save the Children's noodfonds zorgt voor directe hulp aan kinderen en hun families bij acute rampen en conflicten. RB is sinds 2007 supporter van het Fonds en doneerde €1,8 miljoen in contant geld en schonk daarnaast ook producten als Dettol zeep voor hygiëne pakketten.

Innovatie redt kinderlevens!
Per dag overlijden 1.400 kinderen onder de 5 jaar door diarree als gevolg van vuil drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en hygiëne. RB lanceert in 2015 een uniek en baanbrekend programma die ervoor moet zorgen dat kinderen niet meer sterven door diarree. Samen met 19 leveranciers ontwikkelde RB geheel kosteloos twee nieuwe produkten die de hygiëne moeten verbeteren. Het eerste produkt is een goedkope zeep die bacteriën al in de kiem smoort. Het tweede produkt is een ‘toilet poeder’ dat vliegen weghoudt en bacteriën doodt en daarmee mensen aanmoedigt gebruik te maken van latrines.

Bezoek de website van RB
 

>