Skip to main content
ch1683295-abdul-karim-receives-treatment-for-malnutrition-diarrhoea-at-a-save-the-children-mobile-clinic-in-afghanistan.png

Gezondheidszorg

Kinderen zijn de toekomst en alleen al daarom zou hun gezondheid voor alles moeten gaan. Door ervoor te zorgen dat ze gezond opgroeien en zich ontwikkelen, krijgen ze de kans uit te groeien tot volwassen deelnemers aan onze maatschappij.

Wat doet Save the Children
Miljoenen kinderen wereldwijd krijgen niet de gezondheidszorg waar ze recht op hebben. Omdat ze te ver van een goed ziekenhuis wonen, op de vlucht zijn of omdat hun ouders te arm zijn. Omdat ze verwaarloosd worden of in hun eentje op straat leven.

Wij helpen kinderen de eerste jaren van hun leven te overleven door te zorgen voor goede medische zorg, voorlichting en gezonde voeding. Dat start al voor de geboorte: we begeleiden moeders door ervoor te zorgen dat ze gezond eten en op een veilige manier bevallen in een schone omgeving.

Verder steunt Save the Children wereldwijd vaccinatieprogramma’s die voorkomen dat jonge kinderen ziektes krijgen. In onder meer Syrië en Irak steunt Save the Children de (kinder)ziekenhuizen met apparatuur en door het opleiden van gezondheidswerkers. Tijdens natuurrampen en conflicten worden (nood)klinieken ingericht of herbouwd om kinderen en hun ouders te helpen, de uitbraak van ziektes te voorkomen en ondervoeding tegen te gaan.

a596cdfa-2900-4e1f-a75e-2b56ac446c5e.jpg.webp

Geef kwetsbare kinderen een kans op een gezond leven

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer