Kinderen op een school in Khargrachari, Bangladesh

Kinderen op een kleuterschool in de Bengaalse deelstaat Tripura leren naast Bengaals ook lezen en schrijven in hun eigen taal.
 

Bangladesh

Bangladesh is met zo’n 156 miljoen mensen een van de dichtstbevolkte landen ter wereld en kampt met problemen als extreme armoede, kinderarbeid, ondervoeding en vervuiling. Door het geweld in buurland Myanmar zijn honderdduizenden Rohingya's naar Bangladesh gevlucht.

Omdat het grootste deel van het land bestaat uit laaggelegen vlaktes, vinden in Bangladesh regelmatig grote overstromingen plaats. Vooral tijdens de moesson. 
 

Straatkinderen

Kom in actie en doe met ons mee om straatkinderen een beter leven en vooral een betere toekomst te geven! Doneer nu, want alle beetjes helpen direct. Voor 3 euro kunnen wij bijvoorbeeld kinderen die aan ondervoeding lijden Plumpy'Nut geven.

Plumpy'Nut

In het zakje zit een pindakaasmengsel waaraan plantaardige olie, melkpoeder, hoogwaardige proteinen, vitaminen en mineralen zijn toegevoegd. Dit hoog energetische mengsel (500 Kcal per zakje) wordt razendsnel in het lichaam opgenomen waardoor het ondervoede kindje binnen 4 weken weer is aangesterkt.

Bekijk hieronder onze tv-spot

Projecten in Bangladesh

Hulp aan Rohingya's

Save the Children helpt gevluchte Rohingya’s in Cox's Bazar op het gebied van gezondheidszorg, voeding, water en sanitatie, kinderbescherming, voedselzekerheid, onderdak en onderwijs.
 
Lees meer over de Rohingya-crisis

Berichten over Bangladesh

15-JAN-2021

Verwoestende brand Cox’s Bazar: Rohingya’s verder in het nauw

26-JUN-2020

Coronaziekenhuis in grootste vluchtelingenkamp ter wereld geopend

23-AUG-2019

Twee jaar Rohingya-crisis: Tienduizend baby’s zonder toekomst