Abshir (3 maanden) - Somalië

Abshir is ernstig ondervoed. Samen met zijn tweelingbroertje Asad ligt hij op de stabilisatie-unit van een ziekenhuis in Puntland, Somalië. 

Dit doet Save the Children met de opbrengst van Giro555

De Giro555-actie voor de hongerrampen in Somalië, Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria en Jemen heeft tot nu toe bijna 33 miljoen euro opgeleverd. En daar komt nog steeds geld bij.

Save the Children Nederland krijgt van dit bedrag ruim 2,3 miljoen euro. Daarvan gaat 1,3 miljoen euro naar Somalië en 1 miljoen euro naar Zuid-Soedan. Wij werken ‘in het veld’ bijna uitsluitend met lokale medewerkers.

Ondervoeding: behandelen en voorkomen
Onze collega’s screenen kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven op ondervoeding. Dat gebeurt massaal in gezondheidscentra en tijdens huisbezoeken. Als kinderen ondervoed blijken, krijgen ze Plumpy’nut. Ernstig ondervoede kinderen kunnen op krachten komen en krijgen extra voeding in onze stabilisatiecentra.

Hygiëne en sanitatie
Gebrek aan schoon drinkwater en hygiëne verergeren ondervoeding bij kinderen: door ziektekiemen houden ze nutriënten niet goed binnen en verzwakken ze sneller. Daarom zorgen we in Zuid-Soedan ook voor latrines, water, hygiënekits en faciliteiten om handen te wassen. 

Kosten Zuid-Soedan
Van het totale budget voor Zuid-Soedan (1 miljoen euro) gaat 42% naar directe hulp en hulpgoederen. 14% van de kosten gaat naar de salarissen van de lokale programmamedewerkers. De overige kosten bestaan uit het vervoer van de goederen, opslag van goederen, het uitvoeren van een externe audit en externe evaluatie en algemene apparaatskosten van Save the Children. Deze kosten zijn essentieel om het gehele programma snel, goed en veilig uit te voeren en de hongersnood tegen te gaan - zeker in de extreem uitdagende context van Zuid-Soedan.

Hoeveel kinderen bereiken we?
Met de programma’s die we kunnen financieren met de opbrengst van Giro555 bereiken we 108.000 kinderen en vrouwen in Zuid-Soedan en 14.000 kinderen en vrouwen in Somalië.

Doneren kan nog steeds
We zijn ontzettend blij met de steun van Nederland voor de Giro555-actie.
Mocht je alsnog willen doneren: dat kan >> Ja, ik ik wil doneren aan Giro555

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.

Required form 'Newsletter' does not exist.