De Pippiā€™s van nu
zijn echte helden

Kinderen op de vlucht

In 2020 vierde Pippi Langkous haar 75e verjaardag. Omdat te vieren verscheen het boek Pippi Langkous is jarig. Wanneer je dit boek koopt geniet je niet alleen van de stoere avonturen van Pippi Langkous, maar steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Ook de 76e verjaardag van Pippi willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door net als vorig jaar samen te werken met het sterkste meisje ter wereld willen we TeamUp voor nog meer kinderen mogelijk maken.

Veerkracht versterken

Kinderen die gevlucht zijn hebben veel meegemaakt. In hun thuisland en tijdens de reis zijn ze blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Save the Children helpt deze kinderen om zich zo snel mogelijk weer kind te voelen. Dit doen we bijvoorbeeld met TeamUp, een programma in samenwerking met Unicef en War Child. TeamUp biedt kinderen tussen de zes en achttien jaar de kans om samen te sporten, te bewegen en spelletjes te doen. De activiteiten dragen bij aan stabiliteit en structuur voor kinderen en versterken hun veerkracht.

De opbrengsten van Pippi of Today tot nu toe:

  • De opbrengsten van Pippi of Today worden in Nederland ingezet voor TeamUp. Dit programma biedt kinderen tussen de 6 en 18 jaar de kans om samen te sporten, te bewegen en spelletjes te doen.
  • In 2020 zijn ruim 2.400 kinderen in een AZC geholpen via TeamUp
  • Ook bereikten we 658 kinderen via TeamUp op school

Wie is Pippi?

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Zo belandt Pippi op haar negende in een vreemd land, zonder ouders en zonder vriendjes. Maar binnen de kortste keren vindt ze een huis en maakt ze nieuwe vrienden. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en positiviteit. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. In ieder kind schuilt een Pippi.

Koop Pippi's nieuwe boek en steun kinderen op de vlucht

Om Pippi's verjaardag te vieren verschijnt op 3 juni het boek 'Pippi Langkous is jarig,' een speciale verjaardagseditie van het boek van Astrid Lindgren. Als je dit boek koopt, geniet je van de stoere verhalen van Pippi en steun je gelijk kinderen die op de vlucht zijn of waren. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden. Want de Pippi's of Today zijn echte helden.

Koop het boek nu

Over Astrid Lindgren en Pippi Langkous

Astrid Lindgren is een van de bekendste schrijfsters ter wereld. Haar eerste boek, Pippi Langkous, komt uit in 1945. De boeken zijn in 49 talen vertaald. Ook zijn er films, musicals en toneelstukken gemaakt. Met haar oranje vlechten, neus vol sproetjes en bovenmenselijke krachten groeit Pippi Langkous uit tot een voorbeeld voor velen.

Pippi's van nu

Ze heeft jouw hulp nodig

Doneer nu