Pramod (10) uit Delhi, India

"Ik ben een half jaar clean 
van lijmsnuiven. En ik mag na
de vakantie eindelijk naar school!"

India

Hoewel India een snelle ontwikkeling doormaakt, heerst in delen van het land grote armoede. Delhi, de hoofdstad van India, is een toevluchtsoord voor migranten. Zij wonen in overvolle sloppenwijken of op straat en hebben nauwelijks toegang tot gezondheidszorg. Kinderen van deze migranten gaan vaak niet naar school, hoewel onderwijs in India gratis en verplicht is. In Noord-Delhi is de industrie gevestigd en vinden veel economische activiteiten plaats. Dit deel van de stad is, net als vele andere, overbevolkt. Er wonen 15.000 mensen per vierkante kilometer en dagelijks komen er migranten bij. Meer dan 10.000 kinderen bevolken de straten. Ze gaan niet naar school maar vullen hun tijd met het ophalen van afval, bedelen of handelen op straat. Ook werken velen lange dagen in een winkel, hotel of fabriek, voor bedroevend lage lonen. De kinderen zijn zeer kwetsbaar voor uitbuiting, geweld en misbruik.

Projecten in India

Tegengaan kinderarbeid in kledingindustrie India

India heeft het hoogste aantal kindarbeiders ter wereld. De regering schat dat 12,6 miljoen Indiase kinderen arbeid verrichten vanuit huis of in een van de ruim 36.000 kledingfabrieken. Ze verdienen een paar cent per uur.
Lees verder

Kindhuwelijken: 'Zo zijn we niet getrouwd in India'

In India treden kinderen vaak op jonge leeftijd in het huwelijk, vooral in de deelstaten Bihar en Rajastan. In Bihar trouwt 60% van de meisjes vóór de 18e verjaardag, in Rajastan is zelfs 65% van de meisjes onder de 18 getrouwd.
Lees verder

Een gezonde omgeving voor kinderen in de sloppenwijken van Delhi

In de sloppenwijken van Delhi groeien kinderen op in extreme armoede. Open riolering, gebrek aan schoon drinkwater en onhygiënische leefomstandigheden bedreigen hun gezondheid.
Lees verder

Betere toekomst voor kindarbeiders in Kolkata

Een derde van de armen van de wereld leeft in India. Armoede is zowel oorzaak als gevolg van kinderarbeid. In een cyclus van analfabetisering, uitbuiting, migratie en verlies van rechten blijft kinderarbeid bestaan.
Lees verder

Berichten over India

19-APR-2015

Prinses Viktória bezoekt kinderen in Indiase sloppenwijken

Geef kinderen in India een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer