Pramod (10) uit Delhi, India

"Ik ben een half jaar clean 
van lijmsnuiven. En ik mag na
de vakantie eindelijk naar school!"

India

Hoewel India een snelle ontwikkeling doormaakt, heerst in delen van het land grote armoede. Delhi, de hoofdstad van India, is een toevluchtsoord voor migranten. Zij wonen in overvolle sloppenwijken of op straat en hebben nauwelijks toegang tot gezondheidszorg. Kinderen van deze migranten gaan vaak niet naar school, hoewel onderwijs in India gratis en verplicht is.

In Noord-Delhi is de industrie gevestigd en vinden veel economische activiteiten plaats. Dit deel van de stad is, net als vele andere, overbevolkt. Er wonen 15.000 mensen per vierkante kilometer en dagelijks komen er migranten bij. Meer dan 10.000 kinderen bevolken de straten. Ze gaan niet naar school maar vullen hun tijd met het ophalen van afval, bedelen of handelen op straat. Ook werken velen lange dagen in een winkel, hotel of fabriek, voor bedroevend lage lonen. De kinderen zijn zeer kwetsbaar voor uitbuiting, geweld en misbruik.

Projecten in India

Kindhuwelijken zijn geen kinderspel

In India zijn kindhuwelijken verboden. Toch trouwen kinderen vaak op jonge leeftijd en raken getrouwde meisjes jong zwanger. Save the Children streeft naar het verminderen van het aantal kindhuwelijken.
Lees verder

Betere hygiëne, minder zieke kinderen

De sloppenwijken van New Delhi zijn geen gezonde leefomgeving. Save the Children verbetert de situatie met wc’s, waterpompen, mobiele klinieken en voorlichting over hygiëne.
Lees verder

Made in India: door kinderhanden

In de Indiase kledingindustrie werken miljoenen kinderen. Save the Children ondersteunt er activiteitencentra waar deze kinderen kunnen spelen én leren.
Lees verder

Berichten over India

07-FEB-2018

Een beter leven voor 200.000 straatkinderen in India dankzij deelnemers Postcode Loterij

04-OKT-2017

Blog: Na de overstromingen in India…

29-AUG-2017

Overstromingen in Azië: hygiëne is nu van cruciaal belang

Geef kinderen in India een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer