Wetsvoorstel kinderarbeid

Wereldwijd zijn 168 miljoen kinderen slachtoffer van kinderarbeid. Save the Children wil dat kinderen veilig opgroeien, naar school kunnen en weer kind kunnen zijn. Daarom steunen wij Tweede Kamerlid Van Laar met zijn initiatiefwet tegen kinderarbeid.

De wet verplicht bedrijven hun best te doen om te voorkomen dat zij goederen of diensten aanbieden die met behulp van kinderarbeid tot stand zijn gekomen. Doen bedrijven dit niet, dan kunnen zij boetes krijgen. Uiteindelijk kunnen bestuurders van bedrijven die meerdere keren beboet zijn, strafrechtelijk worden vervolgd. Het wetsvoorstel is nu in behandeling in de Tweede Kamer en zal 25 januari besproken worden. In aanloop naar de behandeling is een petitie gestart die Kamerleden oproept in te stemmen met het wetsvoorstel.

Niet alleen Save the Children steunt Tweede Kamerlid Van Laar met zijn initiatiefwet bij de strijd tegen kinderarbeid, maar ook Tony’s Chocolonely. Kijk het filmpje van Tony’s Chocolonely om te zien waarom het wetsvoorstel zo belangrijk is.